En dröm, en vision, många telefonsamtal och ett gammalt tvätteri

Allt började med en dröm och en vision. En vision om ett kunskapshus, en mötesplats där man samlar de kollegor som man verkligen tycker om och som ger energi och inspiration, men också lönsamhet i form av affärer på rekommendation.

Seriöst affärsnätverkande handlar om att bygga relationer, både med partners, kunder och leverantörer. Trots att vi lever i ett högteknologiskt samhälle där du kan få kontakt med vem som helst var som helst – och arbeta var du vill, så underskattar vi aldrig det personliga mötet och den kraft som uppstår när entreprenörer arbetar tillsammans. När vi gör precis det vi är bäst på och tycker är roligt men exakt de människor vi älskar att arbeta med.

Drömmen var en plats där vi kunde träffas regelbundet och sitta tillsammans och arbeta. Ett ställe dit vi tar våra vänner och våra affärsbekanta och presenterar dem för varandra. En plats där vi alla känner oss hemma och där kaffet är utsökt. Här ska vi arbeta tillsammans i lönsamma projekt och ge varandra affärer, men också ordna intressanta föreläsningar, seminarier och pubkvällar där kontakter knyts.

Men egentligen börjar den här historien för mycket länge sedan då en ung pojke och hans mamma drömde om att göra något av det gamla tvätteriet i korsningen Falugatan/St Eriksgatan. Det var en fantastisk lokal med massor av potential, men som stod och förföll.

När den unge pojken fyllde 40 lärde han via ett affärsnätverk känna en annan affärskollega och de blev snabbt goda vänner. Många timmars telefonsamtal under pendlande ledde till att de bägge fann en plats i varandras liv där det var fritt att lufta idéer, stora som små. Inga visioner var för stora. En av dessa visioner var kunskapshuset. En vacker och mysig affärslokal i markplan med stora vackra fönster och Stockholms bästa kaffe där vi samlar entreprenörer med hjärtat på rätt ställe. En ungdomsgård för vuxna.

Men vänta nu…någon gång där emellan satt den lille snart 40-åriga pojken på ett kontor hos en av storbankerna och sa upp sig. Alla de där idéerna som gjorde att hans huvud och hans kropp höll på att sprängas skulle nu äntligen kunna få slå ut i full blom. Hej världen! Här kommer jag!

Samtidigt gick hans vän med nedslaget huvud gråtandes ut från vad som såg ut att vara ett drömjobb, trött på att serva gubbväldet med dubbla högskole-examina och bestämde sig för att hädanefter köra sitt eget race och alltid välja sina kollegor.

Så plötsligt stod den där skylten i fönstret på det gamla tvätteriet – Lokalen överlåtes. Den unge pojkens hjärta började klappa i bröstet på honom. Hans vän var först skeptisk. Tajmingen var ju helt fel, men så fort hon klev igenom den stora porten till Da Appy Place så hände någonting med hennes axlar och energin började flöda genom kroppen. Den unge pojken arbetade dygnet runt i två månader och förvandlade därmed det fallfärdiga rucklet till en plats där de bara ville vara. Ett palats, en ungdomsgård för vuxna och ett kunskapshus.

 

 


Copyright Da Appy Place 2015. Sankt Eriksgatan 97, 113 31 Stockholm. +46 70 786 02 00.